πρόεδρος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΠΠΑΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα στο The American College of Greece – Deree College BSc Computers Information Systems, αλλά και στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (2 έτη). Εργάζομαι στον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην Επιχειρηματική Ευφυΐα και Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχω απασχοληθεί ως διευθύνων Σύμβουλος για την Νοτιοανατολική Ευρώπη (12 χώρες) στην μεγαλύτερη Πολυεθνική για λύσεις Επιχειρηματικής Ευφυΐας και Τεχνητής Νοημοσύνης – 15 έτη, αλλά και ως στέλεχος σε Πολυεθνική με αντικείμενό της τις Τηλεπικοινωνίες και την Μηχανογράφηση των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Κατά καιρούς έχω καταπιαστεί με: Την καταπολέμηση ξεπλύματος χρήματος σε Τραπεζικούς Οργανισμούς (Τράπεζα της Ελλάδος), τον έλεγχο Κεφαλαιακής Επάρκειας Τραπεζικών και Ασφαλιστικών Ιδρυμάτων της ΝΑ Ευρώπης, την διαχείριση Κινδύνου Τραπεζών και μελέτη και Πιλοτικό έργο σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών του Βελγίου για την καταπολέμηση της Απάτης ΦΠΑ η οποία εισήχθη ως πρόταση από την ΑΑΔΕ στην Βουλή όπου και ψηφίστηκε. Αλλά δεν σταματάει εκεί. Η δραστηριότητά μου είναι πλούσια. Έχω εργαστεί ως συνεργάτης Τεχνολογίας στο ACFE (Ινστιτούτο για την καταπολέμηση της απάτης), ως συνεργάτης Τεχνολογίας για τους Μεταπτυχιακούς Οικονομικούς Ελεγκτές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), έχω διατελέσει ομιλητής/εισηγητής σε Διεθνή και Τοπικά Συνέδρια, είμαι τ. Μέλος του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου και της Επιτροπής Τεχνολογίας και έχω προχωρήσει σε Περιφερειακή συνεργασία με τα Αμερικανικά Επιμελητήρια Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Κύπρου και Ουκρανίας.

 

Είμαι εδώ και άφησα πίσω την προηγούμενη ζωή μου διότι δεν άντεχα άλλο πια να βλέπω την Πατρίδα μου να αιμορραγεί.

Είμαι εδώ μαζί σας διότι απλά απέναντι μας είναι όλοι αυτοί.

Είναι αυτοί που ξεπουλάνε την Πατρίδα, είναι αυτοί που μας οδήγησαν να περπατήσουμε μαζί τον δρόμο τον τραχύ, τον δρόμο τον δύσκολο, αυτόν της Αναγέννησης και τους ευχαριστούμε.

Είναι αυτοί που μας ενώνουν.

Θα δουλέψουμε μαζί για να πάρουμε πίσω την ζωή που μας ανήκει και είναι αυτοί που μας πεισμώνουν και την Ελληνική ψυχή μας ατσαλώνουν.

Έχουμε χρέος να τιμήσουμε την μακραίωνη Ιστορία μας, την Ορθόδοξη Πίστη μας, την Οικογένεια μας που είναι και οι βασικές Αρχές που μας διέπουν.

Έχουμε χρέος όλοι μαζί να αγωνιστούμε, να παλέψουμε για να ξαναχτίσουμε βήμα βήμα μια Πατρίδα ασφαλή, μια Πατρίδα ανεξάρτητη, μια Πατρίδα που η Παιδεία θα παίξει πάλι τον πρωτεύοντα ρόλο και θα είναι ανάλογη αυτής των Προγόνων μας.

Είμαι εδώ διότι απέναντι μας είναι αυτοί που κάνουν πίσω βήματα πολλά και κάνουν το μέλλον μας αβέβαιο. Είναι αυτοί που με σήκωσαν από τον καναπέ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για αυτόν τον τόπο,γι αυτά τα ιερά χώματα και τους ευχαριστώ.

ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ.

Νικόλαος Πέππας

Πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ελλάδος

Συνέδριο Ελληνικής Οικονομίας
Μιλώντας από την πλευρά της Τεχνολογίας θεωρώ ότι υπάρχουν διεθνώς βέλτιστες πρακτικές και συστήματα που βοηθούν στην στοχευμένη φορολόγηση και την αποφυγή οριζοντίων μέτρων . Ο μισθωτός και συνταξιούχος αρκετά βάρη σήκωσε. Big Data & Analytics βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που το Ελληνικό Δημόσιο αγνοεί παντελώς.
Ομιλία του Προέδρου για την κεφαλαιακή επάρκεια των Ασφαλιστικών Εταιριών στην οικία του Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας.
Με τον Ντάνιελ Μπένετ Πρέσβη των ΗΠΑ.
Σε κάλεσμα στην οικία του Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt.

 

Με την Daniela Bobeva αντιπρόεδρο της Βουλγαρικής Κυβέρνηση, τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Σόφιας, τον Καθηγητή Γιώργο Παυλίδη και τον τ. Γεν. Διευθυντή της Eurostat Φώτη Νανόπουλο.
Απονομή στους μεταπτυχιακούς στο ΕΚΠΑ ειδικότητα εσωτερικού ελέγχου.

Μαζί θα κάνουμε την Ελλάδα Μεγάλη ξανά!