όραμα

Διακήρυξη

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας Τ.Ρ.Α.Μ.Π ιδρύθηκε με σκοπό να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και τη Δημοκρατία. Βασικές αρχές μας η ανάπτυξη, η ευημερία,η αξιοκρατία και ασφάλεια.

Όντας τεχνοκράτες και όχι επαγγελματίες πολιτικοί επιδιώκουμε τη συνεργασία και την αλληλεγγύη με όσες πολιτικές δυνάμεις οραματίζονται την Ελλάδα ισχυρή και ανεξάρτητη.

Η εξασφάλιση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης αποτελεί κεντρικό άξονα της ιδεολογικής και πολιτικής δράσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ελλάδας Τ.Ρ.Α.Μ.Π

Εφαρμογή μέτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Μείωση φορολογικών συντελεστών και τόνωση του εγχώριου επενδυτικού περιβάλλοντος.

Άμεση κρατικοποίηση των εταιρειών ενέργειας και ύδρευσης και ριζική ανασύσταση των τιμολογιακών πολιτικών. Το ρεύμα και το νερό ως δημόσια αγαθά δεν υπόκεινται στους νόμους της αγοράς.

Ανάσχεση της δημογραφικής συρρίκνωσης των Ελλήνων. Μια πατρίδα χωρίς νέους είναι μια πατρίδα χωρίς μέλλον.

Η εξωτερική πολιτική στοχεύει στην αύξηση της Γεωπολιτικής ισχύος της Ελλάδος. Περιφρούρηση των εθνικών συνόρων για την υπεράσπιση της ζωής των πολιτών από κάθε κίνδυνο.

Καλλιέργεια του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με σκοπό την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης.

Το κράτος στην υπηρεσία της Ελληνίδας και του Έλληνα πολίτη.

Ισονομία και κατοχύρωση της εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αξιοκρατία σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Αναδιάταξη του υγειονομικού συστήματος και κάλυψη των αναγκών του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού με πρόσβαση σε αξιοπρεπείς και σύγχρονες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Εξορθολογισμός του εκπαιδευτικού συστήματος και θέσπιση ειδικών προγραμμάτων επαγγελματικού και ακαδημαϊκού προσανατολισμού της Νεολαίας.

Εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού που συναποτελεί την ελληνική επιστημονική κοινότητα και θεσμική συστράτευση του ελληνικού κράτους και των Ελλήνων επιστημόνων για την ομαλή μετάβαση στη ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Άμεση λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών αφενός για την επίτευξη της Ευημερίας και αφετέρου για την αναμόρφωση του κρατικού παραγωγικού μηχανισμού.

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

Η Ελλάδα  υπήρξε το λίκνο της Δημοκρατίας για αιώνες, εδώ γεννήθηκε, εδώ μεγαλούργησε αλλά και εδώ πολλάκις επλήγη από τους κατ´επίφαση Δημοκράτες. O Ελληνισμός σε συνδυασμό με την Ρωμαϊκή έκφραση του δικαίου αποτέλεσαν και αποτελούν, τον θεμέλιο λίθο του δυτικού πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που αποτέλεσε το λίκνο της ανθρωπότητας με προμετωπίδα τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες, την δικαιοσύνη, την ελευθερία του λόγου, την αγάπη για το Χριστό, την πατρίδα και την οικογένεια. Με εργαλείο την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία ο δυτικός πολιτισμός γαλούχησε έναν υπεύθυνο πολίτη, έναν πολίτη πρόθυμο να υπερασπιστεί την ατομική του ελευθερία, την ασφάλεια της οικογένειάς του και την εδαφική ανεξαρτησία της πατρίδας του.

Ερχόμενοι στο σήμερα, παρακολουθούμε με θλίψη τα κεκτημένα με το αίμα εκατομμυρίων δυτικών να εξανεμίζονται εν μια νυκτί, από ένα αδυσώπητο παγκόσμιο και απρόσωπο καθεστώς. Κάθε έννοια ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης καταστρατηγείται μέρα με την μέρα. Θλιβερές μειοψηφίες  προσπαθούν να μας επιβάλουν την διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, ο Χριστιανισμός διώκεται αδυσώπητα, ενώ η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται στην σημερινή εποχή. Τα παιδιά μας έρμαια των πολιτικών μας επιλογών μεγαλώνουν σε μια κοινωνία χωρίς αξίες και ιδανικά, αποκόπτονται από το κύτταρο της κοινωνίας μας, την οικογένεια, και καθίστανται απρόσωπα όντα, πειθήνια στις επιταγές της Νέας τάξης.

Στην χώρα μας, το βασικότερο σημείο αναφοράς του δυτικού πολιτισμού, βιώνουμε στον υπερθετικό βαθμό αυτή την τραγική κατάσταση της κοινωνίας ενώ την ίδια στιγμή εξωτερικοί παράγοντες σχεδιάζουν και υλοποιούν τον πολιτικό, πολιτισμικό, ταυτοτικό και εδαφικό ακρωτηριασμό της πατρίδας μας. Οι πολίτες αντί να πολιτικοποιούνται, κομματικοποιούνται και τα κόμματα αντί να υπηρετούν το κράτος θέτουν το κράτος στην υπηρεσία τους. Μια πολιτική δυστοπία που οδηγεί την πατρίδα μας μέρα με την μέρα στην καταστροφή. Παράλληλα η δημογραφική συρρίκνωση, ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση του ελληνισμού τις δεκαετίες που έρχονται.

Ενώπιον αυτής της κατάστασης του μεγάλου εθνικού κινδύνου, κανείς πολίτης που αγαπά την Πατρίδα, την Δημοκρατία, την Ισότητα και την Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μείνει απαθής. Δεν είναι λοιπόν  τυχαίο που εμείς, ως νεοσύστατο κόμμα, όντας βαθιά Δημοκρατικοί αλλά και πιστοί στις ηθικές αξίες της Δύσης, ενθυμούμενοι το Πλατωνικό «Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις» επιλέγουμε την λατινική ονομασία της Δημοκρατίας που είναι «Ρεπουμπλικανοί».

Όραμά μας η θεμελίωση μιας ισχυρής Οικονομίας, χρησιμοποιώντας τις επιτυχημένες βέλτιστες πρακτικές της μεγαλύτερης δημοκρατίας της Δύσης, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει στην ανάδειξη του ελληνισμού σε ηγέτιδα περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, καθιστώντας την πυλώναασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και ισότιμος εταίρος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μια πανίσχυρη Ελλάδα αντάξια των σπουδαίων προγόνων μας

Εχέγγυα για την Πορεία μας αποτελούν η κλασική  Ελληνική Παιδεία μας αλλά και η βαθιά γνώση των υψηλών τεχνολογιών. Είμαστε Τεχνοκράτες όχι με την στενή έννοια του όρου, αλλά με την έννοια της αξιοκρατίας που εκπορεύεται από την γνώση, η οποία επιβεβαιώνεται από μια άκρως επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Έχουμε συνεπώς και την ΘΕΛΗΣΗ αλλά και την ΓΝΩΣΗ να υλοποιήσουμε όλα όσα οραματιζόμαστε για την αγαπημένη μας πατρίδα.

Είναι καθήκον όλων μας να πείσουμε τον Ελληνικό λαό. Εάν αποτύχουμε να πείσουμε τους πολίτες να αναστήσουν τον θεό της Δύσης, τότε η Ανατολή που έρχεται δεν θα είναι ανατολή ηλίου αλλά το απόλυτο και ολοκληρωτικό σκότος, βγαλμένο από τη χειρότερη και πιο δυστοπική ταινία φαντασίας που έχουμε δει.

Είμαστε χώρα, όχι χώρος. Είμαστε Έλληνες, Χριστιανοί, Ευρωπαίοι, Δυτικοί και υπερήφανοι γι’ αυτό, αποφασισμένοι να προασπίσουμε τη συνέχεια της ελληνικότητας και της ταυτότητας του λαού και του τόπου μας.

Έχουμε Όραμα για την Πατρίδα μας, έχουμε Γνώση, έχουμε Πίστη στον Θεό, υπομονή και αφοσίωση στον σκοπό που δεν είναι άλλος από το να κάνουμε την Ελλάδα μας μεγάλη ξανά.